Labneli Profiterol Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Labneli Profiterol TarifiLabneli Profiterol Tarifi hamur malzemesi 1su bardagı+1corba kasıgı un 1 bardak su 1 tutam tuz 60 gr margarin 4 yumurta krema malzemesi 2 su bardagı süt yarım su bardagı tozseker 3 kasık un 1 yumurta 1 paket vanilya yarım paket pınar labne 125 gr margarin sos malzemesi 1 paket beyaz cikolata yarım paket pınar labne pınar tatlı düşler çikolata sosu hamur: 1 su bardagı suya 60 gr margarin konur kaynatılır yag tamamen eriyince 1 bardak+1kasık un 1 tutam tuz eklenir karısım bir top halini alıncaya kadar pişirilir ocagın altı kapatılır hamur biraz soguyunca teker teker eklemek üzere 4 yumurta sırayla eklenir 5 dakika cırpılır hamur macun kıvamına gelmiş olmalıdır macun kıvamına gelen hamur krema sırıngasına alınarak yaglanmıs tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkılır 250 derece fırında nyaklasık 15-20 dak hafif kızarana kadar pişirilir pişen toplar tepsiden kaldırılır sogumaya bırakılır krema yapılışı : 2 bardak süt 1 yumurta 3 kasık un yarım su bardagı seker mikserle iyice cırpılır karısım ocaga konur koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıstırılarak pişirilir ocagın altı kapatılır ve içine 125gr margarin 1 paket vanilya konur yag içinde kendi kendine eridikten sonra mikserle iyice cırpılır karısım tam soguduktan sonra yarım paket pınar labne karısıma eklenir cırpılır buzdolabında biraz sogumaya bırakılır sosun yapılısı: 1 paket beyaz cikolata benmari usulu eritilir eriyen çikolata karısımına yarım paket pınar labne eklenir iyice karısmaları saglanır sunumu : yapılan krema, krema sırıngasına konur pişen topların içi kremayla doldurulur 1 paket beyaz çikolata benmari usulu eritilir eriyen çikolataya yarım paket pınar labne eklenir iyice karısmaları saglanır içi dolan toplardan 4 tane bir tabaga konur üzerine pınar tatlı düşler çikolata sosu sıkılır ve onunda üzerine 1 kasık hazırladıgımız beyaz cikolatalı ve labneli sos eklenir en üzerine 1 parca çilek konarak soguk olarak servis edilir arzu edilirse pınar çikolata sosu yerine kendimizin yapacagı bir cikolata sosuda tercih edilebilir ancak pınar çikolata sosunun kıvamı cok iyi o yüzden bunu tercih ediyorum gerçekten şahane bir profiterol oluyor
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|