Çerkez Kabağı Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çerkez Kabağı Tatlısı TarifiÇerkez Kabağı Tatlısı Tarifi Kabağı el ayası büyüklüğünde parçalara doğramalı Yıkayıp muntazam surette bir tepsiye dizmeli Üzerini örtecek kadar su ve arzuya göre, az veya çok şekerini de atmalıdır Kabaklar, iyice haşlanıp suyunu çekince, indirip soğutmalıdır Kabuğu soyulup sade yenildiği gibi, dövülmüş ceviz ve fındıkla birlikte yenilmesi daha güzel olur Not: Çerkeş kabağı isminin verilmesine sebep, Çerkeslerin çoğunlukla yerleşmiş bulundukları «Adapazarı'nda» kabak mahsûlünün verimli olmasıdır Halk lisanında, bu kabağa (helvacı kabağı) denilir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|