ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çerkez Kabağı Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013166)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:14 AM

Çerkez Kabağı Tatlısı Tarifi
 
Çerkez Kabağı Tatlısı Tarifi

Kabağı el ayası büyüklüğünde parçalara doğramalı. Yıkayıp muntazam surette bir tepsiye dizmeli. Üzerini örtecek kadar su ve arzuya göre, az veya çok şekerini de atmalıdır. Kabaklar, iyice haşlanıp suyunu çekince, indirip soğutmalıdır. Kabuğu soyulup sade yenildiği gibi, dövülmüş ceviz ve fındıkla birlikte yenilmesi daha güzel olur.

Not: Çerkeş kabağı isminin verilmesine sebep, Çerkeslerin çoğunlukla yerleşmiş bulundukları «Adapazarı'nda» kabak mahsûlünün verimli olmasıdır. Halk lisanında, bu kabağa (helvacı kabağı) denilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.