|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| ayiraçlarindikatörlerkarbonhidrat, ayıraçları, proteinlerin, yağ |
Ayiraçlar=İndikatörler-Karbonhidrat,Yağ Ve Proteinlerin Ayıraçları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayiraçlar=İndikatörler-Karbonhidrat,Yağ Ve Proteinlerin AyıraçlarıAYIRAÇLAR=İNDİKATÖRLER • Çeşitli maddeleri tanımak varlığını anlamak için kullanılan maddelere ayıraç denir ![]() KARBONHİDRAT ekmek,pilav,makarna,unlu yiyecekler,patates,süt,süt ürünleri,meyveler v b![]() • Nişasta + İyot Çözeltisi ----- > Mavi - Mor Renk • Nişasta + Lügol Çözeltisi ----- > Mavi - Mor Renk • Glikoz + Benedict Çözeltisi ---ISI--> Kiremit Kırmızısı Renk • Glikoz + Fehling Çözeltisi ---ISI---> Kiremit Kırmızısı Renk • Selüloz + İyotlu Çinkoklorür------ >Açık Mavi veya Yeşil Renk • Glikojen +İyot Çözeltisi------>Kahverengi-Kırmızı renk PROTEİNLER et,süt,yumurta,peynir,bakla,fasülye,nohut,mercim ek v b![]() • Protein + Nitrikasit ---ISI--- > Sarı Renk • Protein + Biüret ----ISI---- > Mor - Menekşe Renk • Protein + Fehling Çözeltisi---ISI--->Menekşe Renk • Protein + Lügol ---ISI---> Sarı Renk YAĞLAR içyağı,kuyrukyağı,zeytinyağı,mısıryağı, pamukyağı, ayçiçekyağı,soyayağı,fındık,ceviz,fıstık yağı • Yağ + Eter ----> Kağıt üzerinde saydam leke • Yağ + Aseton ----> Kağıt üzerinde saydam leke • Yağ + Alkol ----> Kağıt üzerinde saydam leke • Yağ +Sudan III ----ISI---> Kırmızı damlacıklar |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|