![]() |
Ayiraçlar=İndikatörler-Karbonhidrat,Yağ Ve Proteinlerin Ayıraçları
AYIRAÇLAR=İNDİKATÖRLER
• Çeşitli maddeleri tanımak varlığını anlamak için kullanılan maddelere ayıraç denir. KARBONHİDRAT ekmek,pilav,makarna,unlu yiyecekler,patates,süt,süt ürünleri,meyveler v.b. • Nişasta + İyot Çözeltisi ----- > Mavi - Mor Renk • Nişasta + Lügol Çözeltisi ----- > Mavi - Mor Renk • Glikoz + Benedict Çözeltisi ---ISI--> Kiremit Kırmızısı Renk • Glikoz + Fehling Çözeltisi ---ISI---> Kiremit Kırmızısı Renk • Selüloz + İyotlu Çinkoklorür------ >Açık Mavi veya Yeşil Renk • Glikojen +İyot Çözeltisi------>Kahverengi-Kırmızı renk PROTEİNLER et,süt,yumurta,peynir,bakla,fasülye,nohut,mercim ek v.b. • Protein + Nitrikasit ---ISI--- > Sarı Renk • Protein + Biüret ----ISI---- > Mor - Menekşe Renk • Protein + Fehling Çözeltisi---ISI--->Menekşe Renk • Protein + Lügol ---ISI---> Sarı Renk YAĞLAR içyağı,kuyrukyağı,zeytinyağı,mısıryağı, pamukyağı, ayçiçekyağı,soyayağı,fındık,ceviz,fıstık yağı • Yağ + Eter ----> Kağıt üzerinde saydam leke • Yağ + Aseton ----> Kağıt üzerinde saydam leke • Yağ + Alkol ----> Kağıt üzerinde saydam leke • Yağ +Sudan III ----ISI---> Kırmızı damlacıklar |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.