ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Eğitim & Öğretim (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=651)
-   -   Ayiraçlar=İndikatörler-Karbonhidrat,Yağ Ve Proteinlerin Ayıraçları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1008243)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:43 AM

Ayiraçlar=İndikatörler-Karbonhidrat,Yağ Ve Proteinlerin Ayıraçları
 
AYIRAÇLAR=İNDİKATÖRLER

• Çeşitli maddeleri tanımak varlığını anlamak için kullanılan maddelere ayıraç denir.

KARBONHİDRAT

ekmek,pilav,makarna,unlu yiyecekler,patates,süt,süt ürünleri,meyveler v.b.

• Nişasta + İyot Çözeltisi ----- > Mavi - Mor Renk

• Nişasta + Lügol Çözeltisi ----- > Mavi - Mor Renk

• Glikoz + Benedict Çözeltisi ---ISI--> Kiremit Kırmızısı Renk

• Glikoz + Fehling Çözeltisi ---ISI---> Kiremit Kırmızısı Renk

• Selüloz + İyotlu Çinkoklorür------ >Açık Mavi veya Yeşil Renk

• Glikojen +İyot Çözeltisi------>Kahverengi-Kırmızı renk

PROTEİNLER

et,süt,yumurta,peynir,bakla,fasülye,nohut,mercim ek v.b.

• Protein + Nitrikasit ---ISI--- > Sarı Renk

• Protein + Biüret ----ISI---- > Mor - Menekşe Renk

• Protein + Fehling Çözeltisi---ISI--->Menekşe Renk

• Protein + Lügol ---ISI---> Sarı Renk

YAĞLAR

içyağı,kuyrukyağı,zeytinyağı,mısıryağı, pamukyağı,

ayçiçekyağı,soyayağı,fındık,ceviz,fıstık yağı

• Yağ + Eter ----> Kağıt üzerinde saydam leke

• Yağ + Aseton ----> Kağıt üzerinde saydam leke

• Yağ + Alkol ----> Kağıt üzerinde saydam leke

• Yağ +Sudan III ----ISI---> Kırmızı damlacıklar


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.