Kuzu Sultan Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Sultan Tarifi



Malzemeler

1 Adet kuzu kol
3-4 Parça kemiksiz kuzu eti
2 Çay kaşığı kekik
2 Çay kaşığı tuz
Milföy hamuru
Sos için :
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
2 Adet rendelenmiş domates
1 Su bardağı etsuyu
1-2 Adet defne yaprağı

Hazırlanışı
  • Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın
  • İyice açıp döverek genişletin
  • İçine kemiksiz kuzu eti, tuz ve kekiği ilave edip, rulo yapın
  • Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp hazırladığınız ruloyu sarın
  • Orta ısılı fırına verip, pişirin
  • Rendelenmiş domatesleri eritilmiş margarinde kavurun
  • Unu ilave edip, birkaç kez karıştırın
  • Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 taşım kaynatın
  • Eti fırından alıp, dilimleyin
  • Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, pilav ve patates püresi eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.