ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kuzu Sultan Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1004063)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:11 AM

Kuzu Sultan Tarifi
 
Malzemeler

1 Adet kuzu kol
3-4 Parça kemiksiz kuzu eti
2 Çay kaşığı kekik
2 Çay kaşığı tuz
Milföy hamuru
Sos için :
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
2 Adet rendelenmiş domates
1 Su bardağı etsuyu
1-2 Adet defne yaprağı

Hazırlanışı
  • Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın.
  • İyice açıp döverek genişletin.
  • İçine kemiksiz kuzu eti, tuz ve kekiği ilave edip, rulo yapın.
  • Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp. hazırladığınız ruloyu sarın.
  • Orta ısılı fırına verip, pişirin.
  • Rendelenmiş domatesleri eritilmiş margarinde kavurun.
  • Unu ilave edip, birkaç kez karıştırın.
  • Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
  • Eti fırından alıp, dilimleyin.
  • Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, pilav ve patates püresi eşliğinde servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.