Meftune Tarifi ( Diyarbakır )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meftune Tarifi ( Diyarbakır )



Meftune Tarifi ( Diyarbakır )

Diyarbakırlılar Derneği

Parçalara ayrılmış yağlı ve kemikli 1 kg kuzu eti tencereye konur Hafif pişirilir Daha önce et tuzla ovulmalıdır Üstüne halka halka doğranmış patlıcan, sonra da domates konur Sebzeleri örtünceye kadar sumak suyu eklenir Sumak suyu yemeğe ekşilik verir Yemek orta ateşte pişirilir Dövülmüş sarımsak katılarak yenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Meftune Tarifi ( Diyarbakır )

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meftune Tarifi ( Diyarbakır )



Meftune (Diyarbakır) Tarifi

1 kg koyunbaşı
1,5 kg patlıcan
1 kg domates
2 çorba kaşığı sumak
1 bardak su
Tuz
Pul biber

Et yıkanıp tuzla ovalanarak tencerenin tabanına yayılır İki çorba kaşığı sumak bir su bardağı suyla karıştırılıp on beş dakika bekletilir ve süzülür Patlıcanların kabukları alacalı soyulur Boyuna dörde bölünüp küçük küçük doğranır Tuzlu suda bekletilip süzülür Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır Hazırlanan sebzeler tenceredeki etin üzerine yerleştirilir Sumak suyu ilave edilip tuz ve pul biber serpilir Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirilir Sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.