ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Meftune Tarifi ( Diyarbakır ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003707)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:11 AM

Meftune Tarifi ( Diyarbakır )
 
Meftune Tarifi ( Diyarbakır )

Diyarbakırlılar Derneği

Parçalara ayrılmış yağlı ve kemikli 1 kg. kuzu eti tencereye konur. Hafif pişirilir. Daha önce et tuzla ovulmalıdır. Üstüne halka halka doğranmış patlıcan, sonra da domates konur. Sebzeleri örtünceye kadar sumak suyu eklenir. Sumak suyu yemeğe ekşilik verir. Yemek orta ateşte pişirilir. Dövülmüş sarımsak katılarak yenir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:11 AM

Meftune Tarifi ( Diyarbakır )
 
Meftune (Diyarbakır) Tarifi

1 kg koyunbaşı
1,5 kg patlıcan
1 kg domates
2 çorba kaşığı sumak
1 bardak su
Tuz
Pul biber

Et yıkanıp tuzla ovalanarak tencerenin tabanına yayılır. İki çorba kaşığı sumak bir su bardağı suyla karıştırılıp on beş dakika bekletilir ve süzülür. Patlıcanların kabukları alacalı soyulur. Boyuna dörde bölünüp küçük küçük doğranır. Tuzlu suda bekletilip süzülür. Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır. Hazırlanan sebzeler tenceredeki etin üzerine yerleştirilir. Sumak suyu ilave edilip tuz ve pul biber serpilir. Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.