Terbiyeli Sebzeli But Haşlama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Sebzeli But Haşlama TarifiTerbiyeli Sebzeli But Haşlama Tarifi Gerekli Malzemeler 4 adet Lezita Piliç But 2 diş sarımsak 1 adet kereviz 2 adet havuç 2 adet patates 1 kuru soğan 2-3 kaşık sıvıyağ Tuz Terbiyesi İçin Yarım limon suyu 2 çorba kaşığı un 2 diş sarımsak 1 adet Lezita Yumurta sarısı ![]() Yapılışı Patates, kereviz ve havuçları soyup doğrayın Soğanı bütün olarak soyun Piliç butları geniş tabanlı bir tencereye dizin Soğanı ilave edin Biraz tuz ekleyip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın Kereviz yapraklarını ayırın Sebzeleri 2-3 kaşık yağda yüksek ateşte çevirerek sote edip pişmekte olan butlara ilave edin Yumuşayana kadar pişirin Limonsuyu, yumurta sarısı, un ve 2 diş ezilmiş sarımsağı iyice çırpın Haşlama suyundan bir kepçe kadar alıp terbiyeye karıştırın Karışımı yavaşça tencereye ilave edip bir taşım daha kaynatın Kereviz yapraklarını ilave edip yemeği 10 dakika kadar dinlendirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|