Ferik Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ferik Tarifi



Ferik Tarifi

500 Gr Çıtır et (Tavuğun sırt kemiğindeki et)

1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ

1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

2 Diş Sarımsak

1 Tatlı Kaşığı Kekik

Tuz

Pul Biber

Geniş bir kabın içerisinde sıvıyağı, kekiği, tuzu ve pul biberini karıştırıp bu karışımın içerisinde tavuk parçalarını (Tavuğun sırt kemiğinden çıkarılan (çıtır da denir) etleri kasabınıza özel olarak hazırlatabilirisiniz) 2 saat kadar terbiye edelim Daha sonra tavukların kemiklerini alüminyum folyo ile sarıp güvece dikey olarak dizelim Bir tatlı kaşığı tereyağında sotelediğimiz ince kıyılmış sarımsakları üzerine gezdirelim Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında tavuklar kızarana kadar pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.