ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Ferik Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001422)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:31 AM

Ferik Tarifi
 
Ferik Tarifi

500 Gr. Çıtır et (Tavuğun sırt kemiğindeki et)

1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ

1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

2 Diş Sarımsak

1 Tatlı Kaşığı Kekik

Tuz

Pul Biber

Geniş bir kabın içerisinde sıvıyağı, kekiği, tuzu ve pul biberini karıştırıp bu karışımın içerisinde tavuk parçalarını (Tavuğun sırt kemiğinden çıkarılan (çıtır da denir) etleri kasabınıza özel olarak hazırlatabilirisiniz.) 2 saat kadar terbiye edelim. Daha sonra tavukların kemiklerini alüminyum folyo ile sarıp güvece dikey olarak dizelim. Bir tatlı kaşığı tereyağında sotelediğimiz ince kıyılmış sarımsakları üzerine gezdirelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında tavuklar kızarana kadar pişirelim.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.