Yalnız Mesajı Göster

Kereviz Yemeği

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Yemeği



Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler:
  • 2 adet kereviz
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet orta büyüklükte havuç
  • 1 silme çorba kaşığı un
  • 1 adet orta büyüklükte patates
  • 2 adet limon suyu
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 adet kesme şeker
  • yeterince tuz
üzeri için:
  • kereviz yaprağı
Yapılışı:[*]Kerevizleri soydum,elma dilimi şeklinde dilimleyip,içi su dolu çukur bir kapta 1 limon suyu ile beklettim[*]Havuçların kabuklarını soyup,yıkayıp irice dilimledim[*]Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde dilimledim[*]Kabuklarını soyup yıkadığım soğanları bütün şekilde yuvarlak yuvarlak orta kalınlıkta dilimledim[*]Kerevizleri süzdürüp,bir tencereye yerleştirdim ve üzerine 1 adet limon suyu ilave ettimDilimlediğim patates,havuç ve soğanları,zeytinyağı,sıcak su,kesme şeker,yeterince tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapattımAçık ateşte bir göz kaynatıp,orta kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirdim[*]1/2 su bardağı su ve pişen kerevizin suyundan alıdğım kasede unu iyice erittimPişen kerevizin üzerine gezdirerek ilave ettim4-5dkorta kısık ateşte pişirdimAltını kapattım,pişirdiğim tencerede 1 gece beklettip,dinlendirdimBir gün sonra servis kabına alıp,üzerine kereviz yaprakları yerleştirdim ve soğuk servis yaptım Afiyet olsun




Alıntı Yaparak Cevapla