Konu
:
Ekmek Kadayıfı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Kadayıfı Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Kadayıfı Tarifleri
Ekmek Kadayıfı
Süre:
15 dakika
Malzemeler:
6 kişilik
1 adet ekmek kadayıfı
1 kilo toz şeker
250 gram kaymak
1 adet limon
Hazırlanışı:
Ekmek kadayıfı bir tepsiye alınıp sıcak suyla ıslatılır
Üzeri kapalı olarak 10 dakika bekletilir
Toz şekerden 1 su bardağı ayrılır
Kalan toz şekerin üzerine 4 parmak geçecek kadar su konarak kaynatılır
Ayrılan şeker karamelleşene kadar kaynatılır
Buna kaynatılan şurup eklenerek rengi koyulaştırılır ve bir taşım kaynatılır
Tepsideki kadayıfın suyu iyice süzülür
Şurup kepçeyle her tarafına eşit şekilde dökülür
Tepsinin ağzı kapatılıp orta hararetli ateş üzerinde çevrile çevrile, şurubu kaşıkla üzerine dökerek, şurubu tamamen çekene kadar pişirilir
Soğuyunca kaymakla servis yapılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul