Yalnız Mesajı Göster

Ekmek Kadayıfı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Kadayıfı Tarifleri







Ekmek Kadayıfı
Süre: 15 dakika
Malzemeler: 6 kişilik
  • 1 adet ekmek kadayıfı
  • 1 kilo toz şeker
  • 250 gram kaymak
  • 1 adet limon
Hazırlanışı:
Ekmek kadayıfı bir tepsiye alınıp sıcak suyla ıslatılırÜzeri kapalı olarak 10 dakika bekletilirToz şekerden 1 su bardağı ayrılırKalan toz şekerin üzerine 4 parmak geçecek kadar su konarak kaynatılırAyrılan şeker karamelleşene kadar kaynatılırBuna kaynatılan şurup eklenerek rengi koyulaştırılır ve bir taşım kaynatılırTepsideki kadayıfın suyu iyice süzülürŞurup kepçeyle her tarafına eşit şekilde dökülürTepsinin ağzı kapatılıp orta hararetli ateş üzerinde çevrile çevrile, şurubu kaşıkla üzerine dökerek, şurubu tamamen çekene kadar pişirilirSoğuyunca kaymakla servis yapılırAfiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla