Konu
:
Bergamut Reçeli Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Bergamut Reçeli Nasıl Yapılır
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bergamut Reçeli Nasıl Yapılır
Bergamut Reçeli
Malzemeler:
5 adet Bergamut
1 kg
şeker
1 limon suyu
2 Su bardağı su
Hazırlanışı:
Bergamut bir turunçgil meyvesidir
Reçeli kabuğundan yapılır
Bergamutları iyice yıkayıp kabuklarını dar dilimler halinde soyunuz
Sarı kısmı dışa gelecek şekilde kıvırınız açılmaması için bir kürdan batırınız
Sonra bunları bir iğneyle ipliğe geçiriniz
İpe dizdiğiniz kabukları bol suyla iyice yıkayınız
Reçel tenceresinin içindeki suya koyup haşlayınız
5-10 dakika kaynattıktan sonra sudan çıkarıp, kaynama suyunu dökünüz
Tekrar temiz su koyup kaynatınız
Bu işlemi birkaç kez yapınız
Böylece kabukların acısını gidermiş olursunuz
Portakal reçeli yaparken bu kadar acı alma yeterlidir
Fakat bergamot için bundan sonra kabukları bir hafta su içinde bekletmek gerekir
Hergün de suyunu değiştirmek lazımdır
Bir tencereye su koyarak ocağın üstüne alalım
İçine şekeri koyup hafif ateşte karıştırarak eritelim
Hazırlattığımız kabukları içine koyup kaynatalım
Kaynama sonunu, yani kıvamının gelip gelmediğini akıtma, damlatma veya tabağa dökme yöntemlerinden birini kullanıp, kontrol edelim
Bitişe yakın limon suyunu koyup, ateşten indirelim
Usulüne uygun temiz kavanozlara koyup, serin bir yerde saklayalım
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul