Yalnız Mesajı Göster

Profiterol Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Profiterol Tarifleri







Profiterol
Malzemeler:
  • 1 su bardağı su
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı elenmiş un 4-5 yumurta
Ara kreması:
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • yarım su bardağı tozşeker
  • 1/2 litre süt
  • 2 corba kasigi margarin
  • 1 paket vanilya
Üzeri icin:
  • 1 paket cikolatali puding
  • 1 adet bitter cikolata
  • 1 su bardagi seker
  • 2 yemek kasigi tereyagi (yada margarin)
  • 1 su bardagi süt
Süslemek icin:
  • Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Hamurun yapılışı; Suyun içinde margarini eritip, kaynayasiya kadar bekleyin Sonra kısık ateşte unu ekleyin ve 2 dakika boyunca hızlı bir sekilde karıştırın Karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın Soğuduktan sonra yumurtaları birer birer kirin ve hamuru yediresiye kadar devam yogurun Hamurları yağlanmis tepsiye isterseniz kaşık yardımı ile isterseniz ucu düz olan krema sıkacağı ile ceviz büyüklügünde sıkabilirsiniz Daha sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin, sonra fırını açmadan derecesini 50 yaparak 30-40 dk daha pişirin

Ara kreması; Öncelikle yumurta, un, tozşeker ve sütü puding kıv***** getirene kadar ateşte karistirarak pisirin Daha sonra ateşten alıp margarin ve vanilyayı katıp, çırpın Pişen hamurları ortalarından bir yerinden kopmayacak biçimde keserek içine ara kremasından doldurun

Cikolata sosu; Bir tencereye sütü, pudingi, sekeri, tereyagini ve bitter cikolatayi koyup kisik ateste puding kivamina gelene kadar karistirin ve bu sosuda profiterollerin üzerine dökün Süslemek icin ise hindistan cevizi serpip servise sunabilirsiniz Afiyet olsun




Alıntı Yaparak Cevapla