Konu
:
Profiterol Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Profiterol Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Profiterol Tarifleri
Profiterol
Malzemeler:
1 su bardağı su
100 gr margarin
1 su bardağı elenmiş un 4-5 yumurta
Ara kreması:
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
yarım su bardağı tozşeker
1/2 litre süt
2 corba kasigi margarin
1 paket vanilya
Üzeri icin:
1 paket cikolatali puding
1 adet bitter cikolata
1 su bardagi seker
2 yemek kasigi tereyagi (yada margarin)
1 su bardagi süt
Süslemek icin:
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Hamurun yapılışı;
Suyun içinde margarini eritip, kaynayasiya kadar bekleyin
Sonra kısık ateşte unu ekleyin ve 2 dakika boyunca hızlı bir sekilde karıştırın
Karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra yumurtaları birer birer kirin ve hamuru yediresiye kadar devam yogurun
Hamurları yağlanmis tepsiye isterseniz kaşık yardımı ile isterseniz ucu düz olan krema sıkacağı ile ceviz büyüklügünde sıkabilirsiniz
Daha sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin, sonra fırını açmadan derecesini 50 yaparak 30-40 dk daha pişirin
Ara kreması;
Öncelikle yumurta, un, tozşeker ve sütü puding kıv***** getirene kadar ateşte karistirarak pisirin
Daha sonra ateşten alıp margarin ve vanilyayı katıp, çırpın
Pişen hamurları ortalarından bir yerinden kopmayacak biçimde keserek içine ara kremasından doldurun
Cikolata sosu;
Bir tencereye sütü, pudingi, sekeri, tereyagini ve bitter cikolatayi koyup kisik ateste puding kivamina gelene kadar karistirin
ve bu sosuda profiterollerin üzerine dökün
Süslemek icin ise hindistan cevizi serpip servise sunabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul