Konu
:
Çekme Helva Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Çekme Helva Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çekme Helva Tarifleri
Çekme Helva (Ev Yapımı)
Malzemeler:
- 250 gr tereyagi
- 250 gr pudrasekeri
- 1 kilo un(6 su bardagi)
Hazırlanışı:
Unu genisce bir firin tepsisine bosaltalim,firinimizin derecesini 170 e getirip isitalim
Tepsiyi firina sürelim,arada bir karistirarak yaklasik 1 saat kavuralim,Unun rengi degismemeli yani beyaz olarak kalmali cok hafif renk degistirirse cok önemli degil ama rengi esmerlesmemeli
daha sonra unu firindan alalim ve ince süt süzekleri vardir tel veya plastik olur ondan unu eleyelim,elenen sicak unu sermek icin kullanacagimiz tepsiye eliyoruz
Oda sicakligindaki tereyagini küp küp dograyarak sicak unun icine ilave ediyoruz,pudrasekerini de eleyerek ilave ediyoruz sicak olan unu ve pudra sekerini ellerimizle güzelce yoguruyoruz
Bütün malzemenin iyice birbirine karismasi,tereyaginin erimesi gerekiyor
tamamen malzemeler karisinca ellerimizin avuc icleri ile güzelce bastirarak tepsiye seriyoruz,yalniz cok iyi bastirmamiz gerekli tepsiye ki kesince kalip kalip dagilmadan tepsiden alabilelim
Iliyinca baklava dilimler gibi dilimlenerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul