Konu
:
Nohutlu Kuzu Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Kuzu Kebap
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Kuzu Kebap
Arpacık soğanlı, nohutlu kuzu kebap
Malzemeler:
1kg kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
10-15 adet arpacık soğan
1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
1 su bardağı kaynamış su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
[*]Eti soğuk suda yıkayıp kevgire koyun, suyunun süzülmesini sağlayın
Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyup tencerenin kapalı vaziyette, orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle etler bıraktığı suyu çekip yumuşayana kadar pişirin
Pişmeye yakın arpacık soğanları ilave edin
Tuzunu ilave edin ve biraz soğuyunca servis yapacağınız fırın kabına etleri boşaltın
[*]Üzerine nohutları serpin, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın
(Aksi taktirde etler ezilir
) Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin
Servise yarım saat kala üzerini folyoyla kapatarak 200C ısıtılmış fırında 20-25 dakika tutun
Böylece hem etler fırınlanmış hem de yemeğiniz ısınmış olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul