Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Çıtlamış Börek

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Çıtlamış Börek



Patlıcanlı Çıtlamış Börek
Malzemeler:
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet havuç
  • 8 adet milföy
  • 100 gr beyaz peynir
  • bir tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • tuz, karabiber
  • çörek otu, susam
Hazırlanışı:
Patlıcanları kabuklarına delikler açarak (patlarsa fırınınız batar) fırının ızgara modunda közleyin Havucu rendeleyip çok az zeytinyağında soteleyin Patlıcanların kabuklarını soyup sıcak suda yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın ve tavadaki havuca ekleyin Tuz ve karabiberi ekleyip, biraz beklettikten ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra maydanoz ve peyniri ekleyip karıştırın Diğer tarafta 2 adet milföyü birleştirip 2 tarafa doğru açın Açtıktan sonra geniş dikdörtgen bir hamurunuz olacak Karışımın 1/4'ünü hamurun uzun tarafına koyarak rulo yapın Rulonun 2 ucunu birleştirin (biz çok büyük olmasın diye içe doğru kıvırdık) Diğerlerini de aynı şekilde yaptıktan sonra kenarlarına bıçakla kesikler atın Üzerine yumurta sürüp çörek otu ve susam serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dk pişirin Üzerleri iyice kızaracakAfiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla