Konu
:
Kuzu Etli Çıtlamış Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Çıtlamış Börek
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Çıtlamış Börek
Patlıcanlı Çıtlamış Börek
Malzemeler:
3 adet patlıcan
1 adet havuç
8 adet milföy
100 gr beyaz peynir
bir tutam maydanoz
1 adet yumurta
tuz, karabiber
çörek otu, susam
Hazırlanışı:
Patlıcanları kabuklarına delikler açarak (patlarsa fırınınız batar) fırının ızgara modunda közleyin
Havucu rendeleyip çok az zeytinyağında soteleyin
Patlıcanların kabuklarını soyup sıcak suda yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın ve tavadaki havuca ekleyin
Tuz ve karabiberi ekleyip, biraz beklettikten ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra maydanoz ve peyniri ekleyip karıştırın
Diğer tarafta 2 adet milföyü birleştirip 2 tarafa doğru açın
Açtıktan sonra geniş dikdörtgen bir hamurunuz olacak
Karışımın 1/4'ünü hamurun uzun tarafına koyarak rulo yapın
Rulonun 2 ucunu birleştirin (biz çok büyük olmasın diye içe doğru kıvırdık)
Diğerlerini de aynı şekilde yaptıktan sonra kenarlarına bıçakla kesikler atın
Üzerine yumurta sürüp çörek otu ve susam serpin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dk pişirin
Üzerleri iyice kızaracak
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul