Konu
:
Aci Cikolata Soslu Armut Tatlisi
Yalnız Mesajı Göster
Aci Cikolata Soslu Armut Tatlisi
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aci Cikolata Soslu Armut Tatlisi
Aci Cikolata Soslu Armut Tatlisi
Malzemeler:
1 adet Armut
60g konfetti, bitter chocolat
yarim kücük cay kasigi aci Peperoni
8 adet konserve cekirdeksiz visne, süslemek icin 4-5 adet visne
3 tatli kasigi visne suyu
4 adet kurutulmus karanfil
100 ml sivi krem santi
1 paket krema sertlestirici
yarim yemek kasigi seker
500 ml su
Hazirlanisi:
[*]Visneleri, visne suyunu ve peperoniyi "iyicene" mixerliyoruz
Kücük bir tencereye veya sos kabina sivi kremayi bosaltiyoruz, mixerledigimiz karisimi ve 50g konfetti bicak yardimiyla kücük parcalara ayirip ekliyoruz
Daha büyük bir tencereyi biraz suyla doldurup, cikolata tenceresini bu tencerenin üstüne yerlestiriyoruz ve kisik atesde suyu isitiyoruz
Cikolata su buhari ile erimeye baslayacaktir
Sürekli karistiralim
Tamamen eridikten sonra ocaktan alalim, sogumaya birakalim
[*]500 ml suyun icersinde sekeri eritelim, kaynamaya birakalim
Armutun kabuklarini soyuyoruz
Armutun dört bir yanina karanfilleri yerlestiriyoruz, kaynar suyun icine yavasca koyup yaklasik 30 dak
orta atesde birakiyoruz
[*]Sogumus olan kremamisa krema sertlestirici ekleyip kremalasincaya dek mixerliyoruz
Biraz bekletiyoruz
Bu sirada kalan 10g konfettimizide eritip birazcik kaynar su ile sivilandirip karistiriyoruz
[*]Servis tabagimizin ortasina kremamisi yerlestiriyoruz, ortasina karanfilli armutumusu yerlestiriyoruz
Kenarlarini visnelerle süslüyoruz
Üzerine eritigimiz cikolata sosumuzu döküp servis yapiyoruz
[*]Afiyet olsun !!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul