Konu
:
Kuzu Kapama Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Kapama Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Kapama Tarifleri
Kuzu Kapama
Malzemeler:
Et için:
1 kg kapamalık kuzu eti
1 kuru soğan
yarım yemek kaşığı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Garnitür için:
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 patlıcan
1 havuç
2 patates
1 kabak
1 çay bardağı bezelye
Hazırlanması:
soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun
yağları alınmış eti ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun
salçaları suyla ezinip ekleyin
1-2 kez daha karıştırıp üzerlerine 100'e 100 gelecek şekilde su ekleyin
tuzunu ilave edip pişmeye bırakın
garnitür için soğanı doğrayıp yağda kavurun
küp küp doğranmış havuç, kabak ve patlıcanları ekleyip kavurun
daha sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın
inmesine yakın bezelyeyi ilave edip tuz ekleyin
etleri garnitür ve pilavla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul