Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Kapama Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Kapama Tarifleri







Kuzu Kapama
Malzemeler:
Et için:
  • 1 kg kapamalık kuzu eti
  • 1 kuru soğan
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Garnitür için:
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 patlıcan
  • 1 havuç
  • 2 patates
  • 1 kabak
  • 1 çay bardağı bezelye
Hazırlanması:
soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun yağları alınmış eti ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun salçaları suyla ezinip ekleyin 1-2 kez daha karıştırıp üzerlerine 100'e 100 gelecek şekilde su ekleyin tuzunu ilave edip pişmeye bırakıngarnitür için soğanı doğrayıp yağda kavurun küp küp doğranmış havuç, kabak ve patlıcanları ekleyip kavurun daha sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın inmesine yakın bezelyeyi ilave edip tuz ekleyinetleri garnitür ve pilavla servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla