Yalnız Mesajı Göster

Et Haşlama Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Haşlama Tarifleri







Et Haşlama
Malzemeler:
eşit parçalarda kemikli veya kemiksiz, kuzu veya dana et,2 adet soğan,1 baş sarımsak,orta boy patates kaç adet isterseniz,10 yaprak defnetuz,
Hazırlanışı:
etimizi geniş tencereye alın,soyup yıkadığınız soğanı ve patatesleri ilave edin,sarımsakları ve defne yaprağını ekledikten sonra ,tüm malzemenin üstünü örtecek kadar su ilave edip ocağa alabilirsiniz,taze bir et 1 saattesert bir et ise 2 saate yakın pişecektir,pişmeye yaklaştığında tuzu ilave edebilirsiniz,hatırlatma patatesler piştimi tencereden alınız zira et pişene kadar kalırsa parçalanacaktır,ayrıca et suyunu çekktikçe su ilave etmeyinizetlerin yönünü çevirerek pişirmeye devam edin



Alıntı Yaparak Cevapla