09-06-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Haşlama Tarifleri
Et Haşlama
Malzemeler:
eşit parçalarda kemikli veya kemiksiz, kuzu veya dana et,2 adet soğan,1 baş sarımsak,orta boy patates kaç adet isterseniz,10 yaprak defne tuz,
Hazırlanışı:
etimizi geniş tencereye alın,soyup yıkadığınız soğanı ve patatesleri ilave edin,sarımsakları ve defne yaprağını ekledikten sonra ,tüm malzemenin üstünü örtecek kadar su ilave edip ocağa alabilirsiniz,taze bir et 1 saatte sert bir et ise 2 saate yakın pişecektir,pişmeye yaklaştığında tuzu ilave edebilirsiniz,hatırlatma  patatesler piştimi tencereden alınız zira et pişene kadar kalırsa parçalanacaktır,ayrıca et suyunu çekktikçe su ilave etmeyiniz etlerin yönünü çevirerek pişirmeye devam edin

|
|
|