Konu
:
Papaz Yahnisi Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Papaz Yahnisi Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Papaz Yahnisi Tarifleri
Papaz Yahnisi
Malzemeler:
1 kg
kuşbaşı dana (biraz irice doğrattım)
½ kg
kadar arpacık soğanı (evde yoktu ben de soğanların ufaklarını seçip ikiye, üçe bölerek kullandım)
6-7 diş sarımsak
2-3 kaşık balsamik sirke
1 kesme şeker
2 kaşık zeytinyağı
tuz, karabiber, yenibahar
Hazırlanışı:
Zeytinyağını kızdırıp etler ilave edilir ve etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavrulur
Biraz kaynar su konarak 20 dakika kadar pişirilir
Soğan, sarımsak, gerekirse biraz daha kaynar su, sirke ve diğer malzemeler eklenerek ağır ateşte pişirilir
() Soğanlar biraz daha diri kalmalı
(Ben acelem olduğu için düdüklü tencerede pişirdim, daha hızlı pişti ama soğanlar biraz erimişti
) Patates püresi veya pilavla servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul