Yalnız Mesajı Göster

Papaz Yahnisi Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Papaz Yahnisi Tarifleri







Papaz Yahnisi
Malzemeler:
  • 1 kg kuşbaşı dana (biraz irice doğrattım)
  • ½ kg kadar arpacık soğanı (evde yoktu ben de soğanların ufaklarını seçip ikiye, üçe bölerek kullandım)
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2-3 kaşık balsamik sirke
  • 1 kesme şeker
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • tuz, karabiber, yenibahar
Hazırlanışı:
Zeytinyağını kızdırıp etler ilave edilir ve etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavrulur Biraz kaynar su konarak 20 dakika kadar pişirilir Soğan, sarımsak, gerekirse biraz daha kaynar su, sirke ve diğer malzemeler eklenerek ağır ateşte pişirilir() Soğanlar biraz daha diri kalmalı (Ben acelem olduğu için düdüklü tencerede pişirdim, daha hızlı pişti ama soğanlar biraz erimişti) Patates püresi veya pilavla servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla