Konu
:
Beşamel Soslu Et Yemeği Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu Et Yemeği Nasıl Yapılır
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Soslu Et Yemeği Nasıl Yapılır
Beşamel Soslu Et Yemeği
Malzemeler
500 gram kuşbaşı et
2 yemek kaşığı wochestershire sos
Defne Yaprağı
karabiber
Beşamel Sos için
1,5 su bardağı süt
50 gram margarin
2 yemek kaşığı un
100 gram kaşar peynir
Hazırlanışı
[*]Et, baharatlar ve Wochestershire sos ile 20 dakika düdüklüde haşlanır
[*]Un yağ ile kavrulur
[*]Süt yavaş yavaş karışıma eklenir
[*]Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir
[*]İçine rendelenen kaşar peynirin yarısı konulur
[*]Borcama boşaltılan etin üzeri beşamel sos ile kapatılır
[*]Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir
[*]Üzerine kaşar peynirler serpilip tekrar fırına verilir
[*]Peynirler kızarınca servis yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul