Konu
:
Kalmuk Çayı
Yalnız Mesajı Göster
Kalmuk Çayı
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalmuk Çayı
Kalmuk çayı
malzemeler:
yarım su bardağı labada (efelek otu)
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
hazırlanması:
1
labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır
2
üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır
ekleme: rengin hanım kendi tarifini göndermiş: 3 sap (sapları ile birlikte) LABADA tohumunu iyice yıkayıp ve hatta biraz tuzlu suda bekletilerek büyük bir tencerede kaynatılır , birkaç saat ağır ateşte demlenmeye bırakılır
Daha sonra temiz bir kaba süzülerek bir kenara alınır
Başka bir tencerede tahminen 1
5 litre süt kaynatılır
(gerekirse sonradan ilavelerle bu ölçülerde değişiklikler yapılabilir)
Bir kapta tahminen 10 tatlı kaşığı un, tuz, karabiber, demlenip beklemeye alınan (soğuk) labada tohumu suyu ile koyu boza kıv***** getirilir ve devamlı karıştırılarak kaynayan süte ilave edilir
Arkasından sütlü kahve rengi alana kadar demlenmiş çaydan ilave edilir
Ben şimdiki sütler yağsız olduğu için kaynama sırasında biraz tereyağı da ilave ediyorum
Çayın tadı yeteri kadar tuzlu ve labada tohumunun kekremsi tadı hissedilir kıvamda oluncaya kadar ilavelerde bulunularak kısık ateşte kaynatmaya devam edilir
En sonunda fincanlara koyarak yanında tereyağı ve karabiber ile servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul