Konu
:
Karabiberli Bonfile Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Karabiberli Bonfile Nasıl Yapılır
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karabiberli Bonfile Nasıl Yapılır
Karabiberli Bonfile
Sosa katılan karabiber yemeğe enfes bir tat veriyor
Malzemeler:
4 dana bonfile
Tuz
Karabiber
2 tatlı kaşığı tane karabiber
2 çorba kaşığı margarin
200 ml et suyu
100 gr süt kreması
Nasıl Hazırlanır:
1) Fırını 100 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın
Fırına dayanıklı bir kapta margarini eritin
Eti kapta harlı ateşte 1 dakika kadar pişirin
Ardından kabı fırına verip 10 dakika daha pişirin
2) Bu arada karabiber tanelerini kabaca ezin
Et suyunu kaynatıp yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin
3) Eti kaptan alın
Alüminyum bir folyoya sarıp 2 - 3 dakika daha kapattığınız fırında bekletin
4) Et suyunu eti pişirdiğiniz kaba alın
Karabiber taneleri ve süt kremasını ekleyin
3 - 4 dakika kadar pişirin
Eti sos eşliğinde servis yapın
Etlerin yumuşak kalması için
Dana eti genelde yağsızdır
Bundan dolayı pişirme işlemi esnasında da kurur
Bunu engelleyebilmek için harlı ateşte kısa bir süre piştikten sonra fırında
pişirmeye bırakılır
Sosunuza nefis bir aroma katın
Sosunuzun daha kıvamlı ve lezzetli olması için suyunu hafifçe çekmesi gerekir
Karabiberi ancak bu işlem gerçekleştikten sonra eklemekte yarar var
Böylece aromasını korur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul