Konu
:
Hindistan Cevizli Pasta Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Hindistan Cevizli Pasta Tarifleri
09-06-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Hindistan Cevizli Pasta Tarifleri
Hindistan Cevizli Çikolatali Alman Pastasi
Malzemeler:
Kek Malzemesi:
1/2 bardak bitter cikolata
3 yemek kasigi cocoa
6 Yemek kasigi Su
230 Grm tereyagi ( oda sicakliginda)
1 1/4 + 1/4 bardak seker
4 Yumurta Sarilari ayrilmis
2 Bardak un
1 Tatli kasigi baking powder ( hamur kabartma tozu)
1 Tatli kasigi baking soda ( karbonat tozu)
1/2 Tatli kaisgi tuz
1 Bardak Buttermilk ( tarifimiz burada)
1 Tatli kasigi vanilla
Hindistan cevizli ic malzemesi:
1 bardak krema (eyer kremaniz sekerli ise kediniz seker oraninin ayarlaya bilirsiniz)
1 Bardak seker
1 bardak kahverengi seker
3 Yumurta sarisi
3 Yemek kasigi margairn /tereyagi
1/2 Tatli kasigi tuz
1 bardak ceviz ( firinlanmis ve dovulmus)
1 bardak ve ceyrek hindistan cevizi ( firinlanmis uzerleri kizartilmis)
Uygulaması:
Iki Adet kek kalibimizin altina yagli kagit serdikden sonra sprey yada normal yag ile yaglayalim
Firini 350F 180C dereceye ayarlayalim
Cikolatayi 6 kasik su ile puruzsuz haline kadar karistirarak hafif atesde eritelim ve ilinmasi icin kenara alalim
Tereyagi ve 1 bardak ve ceyrek bardak sekeri krema halini alincaya kadar cirpalim ( el mixer ile 10 dakika kadar)
Yumurta sarilarini, cikolatayi ekledikden sonra un, kabartma tozu, tuz ve karbonat ekleyip hafif cirpalim
Sonra bir kenara alalim
Temiz bir kase icinde diger ceyrek seker ile yumurta beyazlarini cirpalim
Kopurdukden sonra, ispatula yardimi ile cikolatali karisima kopurmus yumurta beyazlarini yedirelim
2 Ayri kaliplara paylastirip pisirelim
Kekleri 45 dakika pisirelim
Pistikden sonra sogumalari icin tersini cevirip sogutalim
Hindistan cevizli krema yapimi:
Krema , seker, tere yagi ve yumurta sarilarini ates’e dayalinikli bir tencereye alip hafif atesde karistiralim
Icine hindistan cevizi ve cevizleri ekledikden sonra kaynamadan atesden alalim
Chocolate Mousse
11 tane parca alman bitter cikolatasi
1cup eritilmis tuzsuz tere yagi
4 yumurta sarisindan ayrilmis
1 cup krem santi (whipping ceram)
chocolate mouse yapimi
•Bir tencere icersine yumurta sarilarini alalim ve cikolatalri tere yagini koyup karistira karistira ganas yapalim diyer yanda beyalari kopurunceye kadar cirppalim ve krem santiyide kopurttelim her ikisini bir birine (fold) yani katlar gibi spatula ile bir birine yavas yavas katlayalim alttan uste nazik bir sekilde
•kremsanti ve yumurta beyazlari bir birine karisinda cikolatali karisimida kermestili karisima ayni sekilde katlayalim
•yanliz birsey soylemek istiyorum turkiyedeki krem santilerde seker yok sanirim bizim buradaki kremsantiler sekerli oluyor sizler yaparken seker ayarini kendi arazinuza gore ayarlayabilirisniz
•Kek i bitirme asamasi
•Son olarak keklerimiz soslarimiz ve kremamizi yaptik simdi bitirme asamasina geldik
• Kelepceli kaliba ikiye bolunen kekleri aldim ve icersine hindistan cevizli sostan koydum ve uzerine mouse sos koydum ustune bir kek daha koydum ve bu sekilde uc kat yaptim en son kalan keki yine ortadan cok ince bir tabaka olarak ikiye boldum en son katina sadece mouse koyup dolaba aldim ikisaat dolapta beklettik bu arada yine aci cikolatali ve sutlu cikolatali bir ganaj hazirladim kelepceli pasta kalibindaki kekimizi dopalaptan cikarttip uzerine ince bir tabaka olark ganaj i doktum yine buz dolabina koyup ikisaat daha beklletttim ve dopaltan servis icin cikarttigimda yanlarini ince uclu bir bicak ile kesip kelepceli tepsiden cikarttim ve kenarlarina tekrar cikolata surup ceviz kapladim userinede birer parca ceviz ve kreme il susleyip servise aldim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul