Konu
:
Bahçıvan Kebabı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Bahçıvan Kebabı Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bahçıvan Kebabı Tarifleri
Bahçıvan Kebabı
menünün ana yemeği bahçıvan kebabı
bu tarifteki havuç ve patatesleri kızartmak yerine isterseniz haşlayarak da kullanabilirsiniz
ama kızartılınca daha lezzetli oluyor
Malzemeler:
8 kişilik
1 kg kuzu kuşbaşı et
2 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 havuç, küp küp doğranmış
2 patates, küp küp doğranmış
3-4 sivribiber, ikiye bölünmüş
3 domates, soyulup dilimlenmiş
1-2 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın
arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin
1 yemek kaşığı salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün
(etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin
aksi taktirde suyu bulanık olur
) 1-2 defa karıştırın
daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin
(yüze yüz)
bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin
kevgirde veya bir kağıt havlunun üzerinde yağlarını süzdürün
etleri fırın kabına boşaltın
sebzeleri üzerlerine yayın
üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin
fırın kabının üzerini alümnyum folyoyla kapatın
servis yapmaya 10-15 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun
(böylece yememk hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor) pirinç pilavı ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul