Konu
:
Halka Tatlısı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Halka Tatlısı Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Halka Tatlısı Tarifleri
Halka Tatlısı
Malzemeler:
3 su bardağı su
100 gr
tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
2 su bardağı kızartma yağı
Hazırlanışı:
Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın, şurup kıv***** gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın
Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın
Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın
Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun (Hafif ateşte 8-10 dakika)
Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın
ılınınca yumurtalar birer birer kırın
İrmik ve pirinç ununu (yada nişastayı) ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla yada mikserle yoğurun
Hamurunuz kendini toplayınca,tırtıllı başlık takılmış krema pompasına doldurun ve 10-12 cm uzunluğunda şeritler halinde sıkarak parçalara bölün ve uçlarını birleştirin
Kestiğiniz tatlıları soğuk yağa atın ve ocağı en kısıkta açın, tatlıları tavayı arada sallayarak kızartın
Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın
5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın
Not:
Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa tatlınızın içi iyi kızarmaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul