Yalnız Mesajı Göster

Balkabağı Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Reçeli Tarifleri







Balkabağı Reçeli
Malzemeler:
  • 1 kilo balkabağı,
  • 1,5 kilo toz şeker,
  • 250 gram sönmemiş kireç,
  • 2 çorba kaşığı limon suyu,
  • su
Hazırlanışı:
Kabak yıkandıktan sonra kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır5’er milim kalınlığında olmak üzere istendiği şekilde doğranırSuya kireç konur Eritildikten sonra durulması beklenirSonra içine kabaklar atılır 6 saat kadar bekletilirKireçli sudan çıkarılan kabaklar, bol suyla 5-6 kere yıkanır Tencereye şeker konur, üzerini geçecek kadar su ilave edilir“Şurup” kıv***** gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra kabakar ilave edilirOrta hararetli ateşte “Reçel” kıv***** gelinceye kadar kaynatılırAteşten almadan az önce limon suyu konur1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınırSoğuduktan sonra kavanoza doldurulurKapağı kapatılır, serin bir yerde saklanır






Alıntı Yaparak Cevapla