Konu
:
Balkabağı Reçeli Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Balkabağı Reçeli Tarifleri
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabağı Reçeli Tarifleri
Balkabağı Reçeli
Malzemeler:
1 kilo balkabağı,
1,5 kilo toz şeker,
250 gram sönmemiş kireç,
2 çorba kaşığı limon suyu,
su
Hazırlanışı:
Kabak yıkandıktan sonra kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır
5’er milim kalınlığında olmak üzere istendiği şekilde doğranır
Suya kireç konur
Eritildikten sonra durulması beklenir
Sonra içine kabaklar atılır
6 saat kadar bekletilir
Kireçli sudan çıkarılan kabaklar, bol suyla 5-6 kere yıkanır
Tencereye şeker konur, üzerini geçecek kadar su ilave edilir
“Şurup” kıv***** gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra kabakar ilave edilir
Orta hararetli ateşte “Reçel” kıv***** gelinceye kadar kaynatılır
Ateşten almadan az önce limon suyu konur
1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır
Soğuduktan sonra kavanoza doldurulur
Kapağı kapatılır, serin bir yerde saklanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul