Yalnız Mesajı Göster

İncirli Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncirli Pasta Tarifleri







İncirli Pasta
Malzemeler:
Keki için:
  • 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • (Kek çok hafif, içinde hiç yağ yok)
Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • yarım su bardağı toz şeker
  • (Bu şerbet inanılmaz güzel bir tat katıyor pastaya)
Muhallebisi için:
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1lt süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • inmeye yakın 50gr tereyağı
  • piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
  • (Krem şanti kremaya dolgunluk ve lezzet veriyor)
Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyormuş)Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpınKek piştikten sonra 3-4 dakika dinlendirinŞerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin




Alıntı Yaparak Cevapla