Konu
:
Buharda Pişmiş Çin Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Buharda Pişmiş Çin Mantısı
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buharda Pişmiş Çin Mantısı
Buharda Pişmiş Çin Mantısı
Malzemeler
250 gr dana kıyma
½ soğan
100 gr havuç
750 gr un
½ çorba kaşığı sıvı yağ
½ tatlı kaşığı karabiber
1 tutam tuz
1 tutam çin tuzu
Kırmızı biber
nane ve çeşitli baharatlar
Yapılışı:
Kıymayı biraz su ve yağla terbiyeleyin
Bütün baharatlar ekleyip bir kenarda bekletin
Un üçte bir ölçek su konarak hamur haline getirilir
Sert bir şekilde yoğurduktan sonra on dakika bekletin
Daha sonra hamuru bir parmak kalınlığında şeritler şeklinde ayırın
() Elde ettiğiniz şeritleri 2 cm lik eşit parçalara ayrılır
Oklava yardımıyla bu parçalar açılır
Mantı hamurlarının ortalarına bir parça kıyma koyun
İstiridye şekli vererek hamurları kapatın
Bu mantılar bir tencereye konup buhar ateşinde pişirilir
İstenirse soya sosu veya acıbiber sosu ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul