Konu
:
Tavuklu Mantarlı Çin Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Mantarlı Çin Böreği
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Mantarlı Çin Böreği
Tavuklu Mantarlı Çin Böreği
Malzemeler:
1 Kğ Yufka
2 Tavuk Göğsü
1 Kğ Mantar
3 Adet Havuç
Taze Soğan
Tuz
Pulbiber
Karabiber
3 Yemek Kaşığı Soya Sosu
Kızartmak İçin :
Ayçiçek Yağı
2 Yumurta
Galeta Unu
Hazırlanışı:
Tavuklar, tuzlu suda haşlanır, tavuklar haşlanırken mantarı küçük küçük doğranır, havuçlar rendelenir, taze soğanları ince doğranır
Tavuklar soğuduktan sonra ufak parçalar halinde keselir
Mantarı tavada az yağ ile suyunu bırakıp çekene kadar sotelenir, sonra rendelenen havuçlar eklenir, havuçlar biraz yumuşayınca taze soğan ve tavuk eklenip sotelemeye devam edelir
() Baharatları ekleyip en son soya sosunu ekledikten sonra 2-3 dk daha pişirilir
Yufkalar Yeşilay böreği yapar gibi üçgen kesilir
Hazırlanan harçtan koyulup sarılır
Yumurtalar bir tabağa kırılıp çırpılır, başka bir tabağa da galeta unu, sardığımız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılıp kızdın yağda kızartılır
Soya sosu ve salata ile servis edilebilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul