Konu
:
Tajin (Fas)
Yalnız Mesajı Göster
Tajin (Fas)
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tajin (Fas)
Tajin (Fas)
Malzemeler
1 adet iri kuru soğan
2 diş sarımsak
750 gr parça kuzu eti
2 adet patates
2 adet sivri biber
2 adet domates
Tuz
Hazırlanışı
Bu yemek yapımında kubbe kapaklı tencere kullanılır
Ancak yoksa normal tencere de kullanılabilir
Tencerenin tabanına yarım daire şeklinde doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsak konur
Üzerine kuzu eti yerleştirilir
() Etin üzerine de çatı çatar gibi elma dilimi şeklinde doğranmış patates, boyuna bölünmüş biber ve birkaç parçaya kesilmiş domates konur
Tuz serpilir
Genelde odunlu ocakta pişer
Normal ocakta pişirmek için,; önce hızlı ateşe konur, sonra kısık ateşte 1-1,5 saat pişirilir
Not:
Tajin, keçi, deve, dana etiyle de hazırlanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul