Konu
:
Lahana Ezmesi
Yalnız Mesajı Göster
Lahana Ezmesi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahana Ezmesi
Malzeme:
Yarım kırmızı lahana, 1 dilim bayat ekmek, 1 su bardağı yoğurt, 3 diş sarmısak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı sirke, 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı: Kırmızı lahanayı ince ince kıyın
1 kaşık tuzla ovun
Yıkayın
Mutfak robotunda püre haline getirin
Ekmek diliminin kabuklarını kesin
10 dakika suda bırakın
Çıkarıp avucunuzla sıkın ve didikleyin
Sarmısağı ayıklayın, dövün ve yoğurda katın
Önce kırmızı lahana püresi ekmek ve sarmısaklı yoğurdu karıştırın
Zeytinyağı ve siraaai katın, tekrar karıştırın
Servis tabağına alıp üzerine kırmızı pul biber ekin
Sofraya oturulmayan kalabalık toplantılarda bu mezeyi ekmek dilimlerine sürüp kanape olarak da sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul