Yalnız Mesajı Göster

Vartabit Paçası (Adana Ve Tarsus)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vartabit Paçası (Adana Ve Tarsus)



Vartabit Paçası (Adana ve Tarsus)

MALZEME:

Kuru fasulye 1 kilogram

Tahin 200 gr

Salça 2 yemek kaşığı

Turunç Ekişisi 2 kaşık

Tereyağı 1 çorba kaşığı

Sarmısak 5-6 adet

Pide Yeterince

Tuz, Karabiber, Kimyon Yeterince

YAPILIŞI:

Fasulye etsiz, salçalı pişirilir, kimyon ve karabiber baharat olarak katılır Tahin turunç ekşisi, su ile karıştırılır, sarmısak tuz eklenir, başka baharat koyulmaz Ekmek olarak "mayalı" denilen ekmek, ramazan pidesi kullanılır Eskiden "çağıl ekmeği" denilen ekmek bu yemek için kullanılırdı Yemeğin üzerine ayrıca bir sos yağ vs kullanılmaz

Alıntı Yaparak Cevapla