Konu
:
Vartabit Paçası (Adana Ve Tarsus)
Yalnız Mesajı Göster
Vartabit Paçası (Adana Ve Tarsus)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vartabit Paçası (Adana Ve Tarsus)
Vartabit Paçası (Adana ve Tarsus)
MALZEME:
Kuru fasulye 1 kilogram
Tahin 200 gr
Salça 2 yemek kaşığı
Turunç Ekişisi 2 kaşık
Tereyağı 1 çorba kaşığı
Sarmısak 5-6 adet
Pide Yeterince
Tuz, Karabiber, Kimyon Yeterince
YAPILIŞI:
Fasulye etsiz, salçalı pişirilir, kimyon ve karabiber baharat olarak katılır
Tahin turunç ekşisi, su ile karıştırılır, sarmısak tuz eklenir, başka baharat koyulmaz
Ekmek olarak "mayalı" denilen ekmek, ramazan pidesi kullanılır
Eskiden "çağıl ekmeği" denilen ekmek bu yemek için kullanılırdı
Yemeğin üzerine ayrıca bir sos yağ vs kullanılmaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul