Konu
:
Enginarli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Enginarli Pilav
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarli Pilav
ENGINARLI PILAV
MALZEMELER
3 su bardağı USA Calrose pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet enginar
3 adet soğan
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Enginarların kabuklarını ve tüylerini ayıklayıp ufak parçalara doğrayın
Limonlu suya atın
Soğanın kabuklarını soyup doğrayın
Tencereye sıvıyağ, tereyağ, soğan koyup kavurun
Doğranmiş enginarları ilave edip bir miktar daha kavurun
1 su bardağı su ve tuz koyup enginarları yumuşayıncaya kadar pişirin
pirinci sıcak suda 15 dakika bekletin
Suyunu süzüp enginarlara ilave edin
Tuz ve 5 su bardağı su ekleyip harlı ateşte kaynatıp, kısık ateşe alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul