Konu
:
Gökkuşağı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Gökkuşağı Pilav
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gökkuşağı Pilav
Gökkuşağı Pilav
Kullanılacak Malzemeler
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet havuç
1 çorba kaşığı safran
2 orta boy domates
3 su bardağı et suyu
Hazırlanma Şekli
Önceden tuzlu kaynar suda pirinçleri 10 dakika bekletip süzmeye bırakın
Havucu ve domatesleri rendeleyip ateşte suyunu çekene kadar ayrı kaplarda pişirin
Tencereye yağı koyun
Süzülen pirinçleri ekleyip 10 dakika kavurun ve et suyunu ilave edin
Orta ateşte 10 dakika pişirip sonra kısık ateşe alın
Pilav pişince üçe ayırın
Ayırdığınız bir kısım pilavı rendelenmiş suyu çekilmiş havuçla, ikincisini safranla, kalan pilavı da suyu çekilmiş domatesle karıştırın
Karıştırdığınız pilavları kaşar peyniri ile karıştırın
Kat kat pasta kalıbına doldurun
Önceden isitilmış 200c fırında 5-6 dakika tutun
Kalıptaki pilavı servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin
NOT: Aynı karışımı servis tabağına ortadan başlayarak domatesli pilav, safranlı pilav, havuçlu pilav olarak da sırayla koyabilirsiniz, ortasına da domatesten yaptığınız gül koyup üzerini maydanozla süslüyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul