09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tosun Pasa Pilavi
Malzemeler:
4 kişilik
2 su bardağı pirinç,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 adet kesme şeker,
1 adet et suyu tableti,
1 adet defne yaprağı,
2 su bardağı su,
2 su bardağı haşlanmış nohut,
1 su bardağı kuru üzüm, tuz, karabiber, tarçın
Yapılışı:
Pirinçi ayıklayın Tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin
Suyunu süzüp, iyice yıkayın
Tencereye tereyağı koyun
Eriyince tuz, kesme şeker, su, defne yaprağı, tarcın ve et suyu tabletini ekleyin
Kaynayınca pirinci ilave edin
Kaynayınca üzerine haşlanmış nohutu ve kuru üzümü yayın
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 20 dakkika pişirin
Dilerseniz çukur bir kaseye pilavı koyup , servis tabağına cevirerek servis yapabilirsiniz
|
|
|