Konu
:
Lahana Turşulu Tavuklu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Lahana Turşulu Tavuklu Pilav
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahana Turşulu Tavuklu Pilav
Lahana turşulu tavuklu pilav
MALZEMELER
4 adet tavuk butu
3 su bardağı pirinç
1/2 kg lahana turşusu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
2 su bardağı su
YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk butları haşlanır
Ayrı bir tencerede sıvı yağla soğan kavrulur, ince
kıyılmış lahana turşusu ilave edilir
Beraber kavrularak su ile pişirilir
Tuzlu
ve sıcak suda yarım saat kadar bekletilmiş pirinç ilave edilir, hep beraber
biraz kavrulur
Fırın tepsisine boşaltılır
Butlar üzerine yerleştirilir
Karabiberli 4 bardak tavuk suyu ilave edilir
Butların üzerine toz kırmızı
biber sürülerek fırına verilir
Ortalama yarım saat kadar pişirilir
Bu arada
üsteki pirinçlerin kurumaması için arada bir karıştırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul