Konu
:
Ciğerli Bezelyeli Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ciğerli Bezelyeli Pilav Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğerli Bezelyeli Pilav Tarifi
Malzemeler
4 bardak pirinç
250 gram yağ
1 küçük kutu bezelye
1 adet karaciğer
3 bardak un
2 bardak zeytinyağı
tuz
Yapılışı
Pirinç ayıklanıp güzelce yıkandıktan sonra kaynar su içinde yarım saat bekletilir
Başka bir kap içinde yağ eritilir
Sudan çıkarılıp süzülen pirinçler yağın içine konur
Hafif ateşte bir çeyrek kadar karıştırarak pişirilir
Dört bardak kaynar su, yeterince tuz ilave edilir
Pirinçler 4-5 defa karıştırıldıktan sonra suyunu çekmeye bırakılır
Pilav ateşte pişerken bezelyeler haşlanır
Pilavın içine karıştırılır
Ve bir tepsiyle fırına konur
Pilav fırındayken ciğer ayıklanır, zarı çıkarılır, küçük parçalara ayrılıp unun içine atılır
Ciğerler ileri geri sallanarak her tarafının unlanması temin edilir
Kızgın zeytinyağında kızartılır
On dakika fırında kalan bezelyeli pilav servis tabağına boşaltıldıktan sonra ciğerler üzerine yayılır, sofraya getirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul