Yalnız Mesajı Göster

Firik Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firik Pilavı




Firik Pilavı tarifi

için Malzemeler :

? 1 kg kemiksiz koyun eti (yağsız parça),

? 1 kâse pilâvlık bulgur,

? 1 kâse firik,

? 1 yemek kaşığı biber salçası,

? 1 yemek kaşığı domates salçası,

? Karabiber ve tuz,

? 1 su bardağı nohut - zeytinyağı,

? Yeterince su

Firik Pilavı

yemeğinin hazırlanışı:

Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur Köpükleri üstüne birikince (kaynamaya başlarken) alınır Tuz atılır Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilâve edilir Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür

Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu olmalıdır) Suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir çay bardağı) Nohutları karıştırılır Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır Pilâv servis tabağına alınır Üstü kızartılmış etlerle kapatılır Turp - tere - çoban salata ayran gibi şeylerle servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla