Konu
:
Kalkanoğlu Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Kalkanoğlu Pilavi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalkanoğlu Pilavi
KALKANOĞLU PİLAVI
Malzemeler:
1 kg
pirinç, 2 litre su, 1 kaşık salça, yeterince et, 250 gr
Tereyağı, kemik suyu, tuz
Yapılışı:
Bir tencereye kemik suyu koyulur
Tuzu ve salçası (domates) ilave edilerek iyice kaynatılır
Diğer tarafta ölçülü pirinç duru su çıkana kadar yıkanır ve beklemeye bırakılır
Pilav etli veya tavuklu olacaksa bunlar pişirilir
Su fokur fokur kaynayınca pirinci dökülür, karıştırılır
Bu aşamada ateş oldukça kuvvetli olmalıdır
Pirinç karıştırıldıktan sonra, ateşin altı kısılarak yavaş yavaş pişmesi sağlanır
Suyunu çeken pirinç ateşte bekletilerek üzerine et veya kaburga konulur
Diğer taraftan eritilmiş kızgın tereyağı pilavın üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul