Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Şark Pilavı...

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Şark Pilavı...



Tavuklu şark pilavı
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

2 parça tavuk göğüs eti

1 soğan

2 domates

60 gr tereyağı

Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi

1 defne yaprağı

1 çay kaşığı kekik

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin Tuz serpip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın Eti kevgirle bir tabağa alıp tavuk suyunu saklayın

* Pirinci yıkayıp limonlu ve tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin Bol suyla yıkayıp süzün Soğanı soyup doğrayın Domatesleri soyup küp küp doğrayın

* Tereyağını tencerede eritin Tavuk etlerini ve soğanı ilave ederek kavurun Ceviz, kekik, tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin Pirinci ilave edip 3 bardak tavuk suyunu ekleyin Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Ateşten alıp üzerini kâğıt havluyla örtüp dinlendirin Harmanlayıp servis tabaklarına alın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla