Konu
:
Tavuklu Şark Pilavı...
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Şark Pilavı...
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Şark Pilavı...
Tavuklu şark pilavı
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 parça tavuk göğüs eti
1 soğan
2 domates
60 gr tereyağı
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin
Tuz serpip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın
Eti kevgirle bir tabağa alıp tavuk suyunu saklayın
* Pirinci yıkayıp limonlu ve tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin
Bol suyla yıkayıp süzün
Soğanı soyup doğrayın
Domatesleri soyup küp küp doğrayın
* Tereyağını tencerede eritin
Tavuk etlerini ve soğanı ilave ederek kavurun
Ceviz, kekik, tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin
Pirinci ilave edip 3 bardak tavuk suyunu ekleyin
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
Ateşten alıp üzerini kâğıt havluyla örtüp dinlendirin
Harmanlayıp servis tabaklarına alın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul