Konu
:
Tavuklu Şark Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Şark Pilavi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Şark Pilavi
1
5 su bardağı mısır pirinci
1 tutam kekik
1/3 tane defne
2 tane soğan
1 tane piliç
1 çay kaşığı rendelenmiş ceviz
2 tane olgun domates
1 tutam biber
2 çorba kaşığı margarin
tuz
Yapılışı Pilici ayıklayıp, tütsüleyip, yıkayıp pişirin
Suyunu süzün
Tencereye yağ, rendelenmiş soğan, tuz, piliç, defne ve kekik koyun
Soğanlar ve piliç pembeleşinceye kadar karıştırın
Ayıklanmış, 5-6 kere yıkanmış pirinçleri de atın
Pirinçler şişince tuz, biber, rendelenmiş ceviz ve rendelenmiş domatesleri de ilave edin
Bire iki ölçü hesabı ile su veya et suyu koyun
Orta sıcaklıktaki fırında 20-25 dakika pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul