Konu
:
Havuçlu Büryan Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Büryan Pilavı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Büryan Pilavı
Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
6-7 Adet haşlanmış kuzu gerdanı
2 Adet soğan
4 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 Çorba kaşığı kuşüzümü
2 Adet havuç
Yarım demet dereotu
3 Su bardağı etsuyu
Bir tutam tarçın ve tozşeker
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle ayıklanıp, yıkanmış 2 su bardağı pirinci kaynar tuzlu suda 2-3 saat bekletin
Tencereye 4 çorba kaşığı tereyağını alın
Küçük doğranmış soğanları ilave edip, kavurun
Sonra 2 çorba kaşığı fıstık ve 2 çorba kaşığı kuşüzümünü de ekleyip, kavurmaya devam edin
Rendelenmiş havuçları, ardından pirinçleri ekleyin
3-4 Dakika sonra gerdan etini ilave edip, tencereyi ocaktan alın
Dereotunu incecik kıyıp, yemeğe ekleyin
Fırın kabına hazırladığınız yemeği yayın
Üzerine tuz, tarçın, karabiber ve tozşeker serpin
Kaynar durumdaki 3 su bardağı etsuyunu üzerine gezdirin
200 Dereceli fırında pirinçler suyunu çekene dek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul