Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Büryan Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Büryan Pilavı



Malzemeler

2 Su bardağı pirinç
6-7 Adet haşlanmış kuzu gerdanı
2 Adet soğan
4 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 Çorba kaşığı kuşüzümü
2 Adet havuç
Yarım demet dereotu
3 Su bardağı etsuyu
Bir tutam tarçın ve tozşeker
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Öncelikle ayıklanıp, yıkanmış 2 su bardağı pirinci kaynar tuzlu suda 2-3 saat bekletin
Tencereye 4 çorba kaşığı tereyağını alın
Küçük doğranmış soğanları ilave edip, kavurun
Sonra 2 çorba kaşığı fıstık ve 2 çorba kaşığı kuşüzümünü de ekleyip, kavurmaya devam edin
Rendelenmiş havuçları, ardından pirinçleri ekleyin
3-4 Dakika sonra gerdan etini ilave edip, tencereyi ocaktan alın
Dereotunu incecik kıyıp, yemeğe ekleyin
Fırın kabına hazırladığınız yemeği yayın
Üzerine tuz, tarçın, karabiber ve tozşeker serpin
Kaynar durumdaki 3 su bardağı etsuyunu üzerine gezdirin
200 Dereceli fırında pirinçler suyunu çekene dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla