Konu
:
İncirli Şeftali Marmelatı
Yalnız Mesajı Göster
İncirli Şeftali Marmelatı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncirli Şeftali Marmelatı
4 adet olgun
2 adet taze
1 kg şeker
1 adet
Şeftalinin kabukları soyulur, ortadan kesilir ve ince doğranır
İncir kabuklu olarak doğranır
Tencereye aktarılır, şeker gezdirilir
Kapak kapatılır
Güneş
gören bir yere konur
2-3 saat beklettikten sonra orta ateşe yerleştirilir
Köpükleri çıkarsa alınır
Şeklini ve rengini kaybetmeye başlayınca oldu demektir
Limon sıkılır ve eklenir
10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınır
Tencerede soğuyunca kavanozlara çekilir
Kapağı sıkı kapatılır
Emeğe Saygı
!!!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul