09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli Yoğurt Soslu Brüksellahanası
350 g brüksellahanası (dörde bölünmüş)
250 g patates (mantar biçiminde kesilip, her mantar biçiminde parça 2'ye bölünmüş)
2 siyah turp (mantar biçiminde kesilip her mantar biçiminde parça 2 'ye bölünmüş)
Fesleğenli yoğurt sosu:
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (ya da 1/2 çorba kaşığı taze fesleğen)
1 tatlı kaşığı hardal
6 çorba kaşığı yağsız yoğurt
2 tatlı kaşığı krema
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
bir tutam beyaz, biber
kırmızı lahana (ya da marul) yaprakları (yıkanıp kurulanmış)
Bir tencereye 2,5 cm yüksekliğinde su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca brüksellahanalarını buğulama kabına koyup, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak lahanaları iyice yumuşayıncaya kadar (5 dakika) buharda pişirin Tencereyi ateşten alıp, brüksellahanalarını büyük bir kâseye çıkararak bir kenara bırakın Patates ve siyah turpları da aynı biçimde, iyice yumuşayıncaya kadar (6 - 7 dakika) buharda pişirip, ateşten alarak brüksellahanalarının bulunduğu kâseye katın
Sosu hazırlamak için sarmısak ve fesleğenleri küçük birtencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, içindeki karışımı 2 - 3 dakika pişirin Sonra tencereyi ateşten alıp, sarmısak - fesleğen karışımını bir kâseye aktararak hardal, yoğurt, krema, taze soğanlar ve beyaz biberi katın
Sosu büyük kâsedeki sebzelerin üstlerine döküp, iyice karıştırdıktan sonra, kâsenin üstünü örterek, salatayı buzdolabında 20 dakika kadar soğutun 4 servis tabağına kırmızı lahana (ya da marul) yapraklarını döşeyin Kâseyi buzdolabından alıp, salatayı kaşıkla tabaklara bölüştürerek, servis yapın
|
|
|