Yalnız Mesajı Göster

İspanak Kökü Kavurma

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Kökü Kavurma




ISPANAK KÖKÜ KAVURMA

=Malzemeler =

2 kg ıspanak kökü

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 baş kuru soğan

5-6 adet kurutulmuş acı kırmızıbiber (yoksa taze de olur)

5 diş sarımsak

1 çay bardağı pilavlık bulgur

1,5 çay bardağı sıcak su

Tuz

Karabiber

=Hazırlanışı=

Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın

İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun

Ispanak köklerini ilave edin ve hiç su koymadan kendi suyu ile kavurmaya devam edin

Suyunu salan ıspanaklara yıkanıp büyükçe doğranmış sarımsakları ve tuzu ekleyip biraz daha karıştırın

En son bulguru ve suyu ekleyip, bulgurlar suyu çekene kadar pişirin Servis tabağına ıspanakları alın (tavayı silkeleyerek) üzerine karabiber serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla