09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Sebzeler
Terbiyeli Sebzeler
4 kişilik
2 rezene kökü,
150 g
2 alabaş,
1 kırmızı
küçük ,
çeşitli yeşillik
Terbiye:
4 yemek kaşığı soya sosu,
yarım tatlı kasığı iri öğütülmüş kara,
1 tutam şeker,
6 yemek kaşığı soya yağı
Rezene köklerini ayıklayarak ortadan kesin, kaynar suda 3 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirin ve dilimleyin Mantarları ayıklayın Alabaşları soyun, 1 cm kalınlığında dilimleyin, dilimleri ortadan kesin Biberi yıkayın, çekirdeklerini çıkartın Domatesleri çapraz olarak yarın
Terbiye: Malzemeleri karıştırın ve sebzelere dökün Alüminyum folyodan kaseler yapın, sebzeleri, önce rezene ve , sonra alabaş ve , nihayet olmak üzere yerleştirin Sebzelere terbiye gezdirin, kıyılmış yeşillik serpiştirin
|
|
|